Güneydoğu Anadolu’da ilk yerleşimini tamamlayan zeytin, Batı Anadolu’ya ve oradan da Ege adaları yolu ile Akdeniz ülkelerine uzanmıştır. Sicilya yolu ile Kuzey Afrika’ya sıçrayan zeytin, Güneydoğu Anadolu’dan çıkarak Suriye ve Mısır üzerinden ilerleyen ikinci kol ile birleşmiş ve böylece Akdeniz’in tüm güney kıyılarına yayılmıştır. Bir üçüncü kol da Irak ve İran üzerinden Afganistan ve Pakistan’a kadar ilerlemiştir. XVI. Yüzyılda İspanyollar tarafından Güney ve Kuzey Amerika’ya götürülmesi ile zeytinin dünyadaki yayılışı tamamlanmıştır.
Marmara Bölgesi’nden özenle seçilerek tamamen doğal yöntemlerle hiçbir kimyasal işlem görmeden üretilen Habitat zeytinleri sofralarınıza tat katacak.
Doğal işleme tekniği ile özel yer altı havuzlarında, sadece tuz ve su ile taş baskı uygulanarak olgunlaştırılan Habitat zeytinleri sofralarınızı zenginleştirecek.
Marmara Bölgesi’nden özenle toplanan zeytinlerden elde edilen eşsiz zeytinyağı çeşitleri sofralarınıza sağlık ve lezzet getirecek.
Sebzelerle beraber yenilen zeytinyağı, hava kirliliğinin kalp üzerindeki olumsuz etkilerini azaltırken kan basıncının düşmesine de yardımcı oluyor.
Salataların lezzet kaynağı zeytinyağının, yağ asitleri ve doymamış yağlar açısından zengin olmasının yanı sıra metabolizma üzerinde oldukça etkili olduğu görülüyor.
Kahvaltının vazgeçilmezi zeytinin ömrünü uzatabilmek için mümkün olduğu kadar serin bir ortamda, doğru yöntemlerle muhafaza etmek gerekiyor.
Her mevsim yeşil kalan mucize ağaç zeytin ile ondan elde edilen şifa kaynağı zeytinyağı, içerisinde bulunan değerli minerallerle hayatımıza sağlık ve afiyet katıyor.